Tăieței chinezești cu scoici și cremă din semințe de dovleac

de Rita Ilies in Fructe de mare, 10 Feb 2014 | 3130 vizualizari

 

Eu v-am spus că suntem fani ”chinezării”! :) Și fructe de mare. :) Rețeta de azi este pe cât de ușor de preparat, pe-atât de savuroasă și chiar sănătoasă.
Nu știu câți dintre cei care agreează scoicile cunosc și beneficiile acestora asupra organismului, de aceea am să vă spun eu câte ceva:
- au capacitatea de-a remedia starea de sănătate a plămânilor și a bronhiilor prin facilitarea eliminării expectorației;
- îmbunătățesc funcționalitatea rinichilor și a ficatului dar și acuritatea vizuală;
- stimulează diureza, etc;
De asemenea conțin multe vitamine și minerale, printre care retinolul, niacina, tocoferolul, vitamina K, dar și fosfor, sodiu și potasiu.

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu tăieței chinezești din mazăre și fasole
  • 400 g scoici decorticate
  • o lingură cu ulei din sâmburi de nucă
  • două linguri cu cremă din sâmburi de dovleac presați la rece
  • 3 căței de usturoi
  • câteva rondele de praz
  • 3 linguri cu amidon de porumb
  • 300 ml lapte de soia
  • o linguriță chimen negru
  • sare de Himalaya
  • pătrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăieței chinezești cu scoici și cremă din semințe de dovleac:

Într-o cratiță am fiert 500 ml de apă. Am oprit focul și am adăugat tăiețeii în apa clocotită. I-am scos după 4 minute.
Scoicile, rondelele de praz și chimenul negru le-am pus să se înăbușe într-o tigaie în care am adăugat 100 ml din aptele de soia. După 10 minute am adăugat sarea și crema din sâmburii de dovleac.
În restul de lapte am omogenizat amidonul de porumb și am turnat amestecul obținut peste scoici.
Am amestecat continuu timp de 5 minute, apoi am oprit focul și am adăugat tăiețeii împreună cu uleiul din sâmburi de nucă.
Pentru un plus de culoare am presărat puțin pătrunjel tocat.

Poftă bună! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăieței chinezești cu scoici și cremă din semințe de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

11.02.2014, 22:19

No bine ))asa sa faci

diaconta 1

11.02.2014, 22:20

io dau "dulciurele" la schimb

mihaelar63 1

24.06.2014, 23:07

Ce reteta ,, misto '' Trebuie incercata De unde ai cumparat taiteii din fasole si mazare ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Midii cu usturoi